Menu

Archief

Maarheeze wint met dochters van trainer op de bank van Brevendia.

Iedereen kon vandaag  genieten van het zonnetje wat over het sportpark scheen. En zagen  bij de opkomst van de scheidsrechter Fons Schellens gevolgd door beide teams , vergezeld worden door de twee dochters van de trainer Erik Schaeken. De club had er voor gezorgd dat ook deze meiden een keer de belangrijkste mensen op een voetbalzondagmiddag waren op het sportpark. De aftrap door de pupillen en met een doelpunt als gevolg werd niet geteld door de scheidsrechter. Maar dezelfde scheidsrechter moest na de “echte” aftrap toch na 150 tellen zijn boekje uit zijn borstzak trekken om een doelpunt te noteren van Jordy van Zon die een schitterende 1-2 met Remy Verhoeven schitterend in de lange hoek afronde bij Brevendia , stand 1-0.

De wedstrijd in de 1e helft kenmerkte zich tot aan de 35e minuut door veel samenspel en veel fysieke en faire duels. In de 35e minuut was het de speler van Brevendia die met een echte karatetrap de cornervlag door midden trapte, de aftap gaf voor een productieve laatste 10 minuten van de 1e helft.

In de 41e minuut profiteerde Remy  Verhoeven optimaal van een veel te zachte terugspeelbal op de keeper van Brevendia  en  maakte geen fout in de 1 op 1 situatie met de Stramproyse doelman en knalde beheerst de 2-0 tegen de touwen.

In de 44e minuut gaf Maarheeze rond de 16 meter een vrije trap weg aan Brevendia en deze werd koelbloedig achter doelman Jarno Nijssen geknald. Stand 2-1 .

In de 45e minuut kwam Ralf van Beek nog in een 1 op 1 situatie met de doelman van Brevendia maar deze keer was de doelman van Brevendia baas over de situatie. Wat betekende dat we gingen rusten met een 2-1 stand.

Na rust weer twee keer (in de 54e en 60e minuut) een 1 op 1 situatie tussen de doelman van Brevendia en Ralf van Beek ook deze situaties was de doelman van Brevendia de baas.

Zonder verder echte spannende situaties leek Maarheeze de overwinning over de streep te trekken. Tot de 81e minuut. In een echte ouderwetse scrimmage voor de goal constateerde de scheidsrechter hands op de doellijn van een Maarheeze speler en belande de bal op de penaltystip.

De penalty werd benut door Brevendia wat daardoor onverwachts op gelijke hoogte kwam met Maarheeze. Maarheeze ging vervolgens op zoek naar de overwinning. Die kwam er uiteindelijk ook , een verdwaalde voorzet van Remy Verhoeven verdween zomaar op wonderbaarlijke wijze in de bovenhoek van de goal van Beevendia stand daarmee weer 3-2 !

2 minuten later was het Brevendia die weer een vrije trap rond de 16 meter van Maarheeze kreeg te nemen. Opnieuw gevaar en veel mensen op sportpark de Romrijten hadden de 3-3 al genoteerd maar de bal bleek in het zijnet te zijn beland en dus bleef de 3-2 stand op het scorebord staan.

De dochters van Erik Schaeken , Nina en Demi zagen dus dat er drie punten mochten worden bijgeschreven en door het gelijkspel van Liessel tegen SVSH is Maarheeze een plekje geklommen  is op de ranglijst en nu knap derde staan.

Volgende week speelt Maarheeze een uitwedstrijd tegen DESM.