Menu

Archief

VV MAARHEEZE GAAT TEN ONDER BIJ NEERKANDIA

Vv Maarheeze heeft afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag ogelden bij Neerkandia in Neerkant.

Hoewel het bij rust nog 0-0 was, ging het in de 2e helft kopje onder en verloor met 3-0.

De wedstrijd startte afgelopen zondag op het uitzonderlijk vroege tijdstip van 12.00 uur op verzoek van Neerkandia.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Zowel Neerkandia alsook Maarheeze speelde in een behoorlijk tempo maar leden daarentegen ook veelvuldig balverlies waardoor doelkansen schaars waren.

Maarheeze had voor rust een eerste beste scoringskans middels Remy Verhoeven die alleen op de keeper af kon gaan maar zijn inzet niet kon verzilveren. Even later wist ook Sem de Graaf een prima aanval niet af te ronden.

Zo gingen beide partijen met de 0-0 stand de rust in.

Na de rust pakte Neerkandia meer en meer het initiatief. Waar Maarheeze onzorgvuldig met balbezit om ging en veel te veel de lange bal hanteerde, daar werd Neerkandia op het middenveld voetballend sterker en dit resulteerde in doelkansen. De 1-0 kwam to stand in de 68e minuut toen een aanvaller van Neerkandia door een Maarheezer verdediger naief tegen de grond gewerkt werd binnen de 16-meter. De daaruit volgende penalty werd koel verzilverd: 1-0.

Toen Remy Verhoeven 2 minuten later een zuivere kopkans niet kon omzetten in een doelpunt viel het geloof bij Maarheeze steeds verder weg. 4 minuten later kon Neerkandia de 2-0 scoren nadat de Maarheezer defensie tot 3 maal toe de bal niet fatsoenlijk kon ruimen in het eigen 16-meter gebied.

Neerkandia liet uiteindelijk duidelijk zien dat met rust en voetbal de strijd gewonnen kon worden. Bij Maarheeze ontbrak deze rust en was er veel te veel onzuiverheid bij de eindpass. 7 minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist door andermaal onnodig balverlies aan Maarheezer zijde. De spits van Neerkandia maakte de kans strak af en Maarheeze had uiteindelijk het nakijken op een 3-0 eindstand.

Komende zondag 8 oktober ontvangt Maarheeze de koploper na 2 wedstrijden, RKSVO uit Ospel. De steun van de eigen supporters zal dan zeker noodzakelijk zijn. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark De Romrijten is om 14.00 uur.