VV MAARHEEZE HOUDT KOPLOPER IN BEDWANG

Vv Maarheeze heeft afgelopen zondag koploper RKSVO de eerste

verliespunten toebedeeld.

In Maarheeze eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Nadat RKSVO uit Ospel haar eerste 2 competitiewedstrijden met respectievelijk 5-1 en 7-1 had gewonnen en Maarheeze nog slechts 1 punt had behaald uit haar 2 competitiewedstrijden moest Maarheeze-trainer Eric Schaeken kiezen voor een tactisch plan om het spel ditmaal aan de tegenstander over te laten.

Vanuit een gesloten verdediging werd er scherp gecounterd op de snelle spitsen.

Dit plan werkte van het begin van de wedstrijd waarbij Maarheeze scherp startte en middels Ralf van Beek al direct in de eerste minuut een goede kans kreeg om de score te openen. De inzet van Ralf miste helaas doel.

Vlak daarna had Maarheeze mazzel toen een eerste schot van RKSVO op de lat belande.

Tot een half uur wist Maarheeze de nul te houden maar moest toen de score aan RKSVO laten. Bij een vrije trap voor RKSVO was Maarheeze te veel gefocust op de 2 lange spitsen van Ospel waardoor middenvelder Colin Beenders van afstand vrij kon aanleggen en met een verwoestende knal de 0-1 op het scorebord zette.

2 minuten later een gelijksoortig scenario bij een vrije trap, wederom voor RKSVO. Ditmaal belandde de bal tot 2x toe op de lat.

10 minuten voor rust was het echter aan Maarheeze om langszij te komen.

Uit een afgeslagen corner ving Jordy van Zon de bal schitterend op en met een prachtige halve omhaal had de keeper van RKSVO het nakijken:

1-1.

Dit was tevens de ruststand.

Na de rust probeerde RKSVO het veldoverwicht om te zetten naar een doelpunt maar de Maarheezer defensie, inclusief doelman Jarno Nijsen, gaf geen krimp. Maarheeze was scherp in de mandekking en waar Ospel af en toe gevaarlijk mocht worden daar was telkenmale Maarheeze doelman Jarno Nijsen prima op zijn hoede.

Met het wegtikken van de minuten nam de nervositeit bij RKSVO toe en voor Maarheeze was een punt op deze zondag een prima resultaat. Zo gebeurde ook na uiteindelijk 94 minuten toen de prima fluitende scheidsrechter, Bas van der Veen, blies voor het laatste fluitsignaal.

Komende zondag staat om 14.30 uur de uitwedstrijd bij DFO'20 in Kelpen op het programma. Na het goede spel van deze zondag is er hopelijk weer voldoende vertrouwen om bij DFO te kunnen gaan voor de 3 punten.