Menu

Archief

VV MAARHEEZE WINT DERBY VAN FC CRANENDONCK

Onder behoorlijke publieke belangstelling heeft vv Maarheeze de derby tegen FC CRanendonck in winst weten om te zetten. Via een 2-0 ruststand en een 3-1 eindstand bleven de 3 punten in Maarheeze.

Maarheeze starttte goed en wist na 7 minuten al de 1-0 op het scorebord te brengen. Een fraaie voorzet vanaf rechts van Patrick Verton werd door Jordy van Zon knap ingekopt. 4 minuten later brak Ralf van Beek door de Cranendonck defensie maar zijn inzet stuitte op de doelman van FCC.

Maarheeze had duidelijk het veldoverwicht maar wist zich niet te belonen met een 2e treffer. Zo kopte achtereenvolgens Jordy van Zon rakelings naast, schoot Remy Verhoeven uit de draai net over, zag wederom Jordy van Zon zijn kopbal op de lat eindigen en zag Braiem Verhoeven vanaf 25 meter zijn fraaie schot gekeerd door de Cranendonck doelman.

Pas in de 37e minuut kwam de 2-0 op het bord. Bij een scrimmage voor het doel van FC Cranendock kopte Jordy van Zon van dichtbij binnen en Remy Verhoeven drukte de bal uiteindelijk over de doellijn: 2-0.

Dit was tevens de ruststand.

Na de rust schoot de ingevallen spits van Cranendonck, Ralf van Meijel, direct in de 46e minuut de aansluitingstreffer binnen, 2-1 en leek de spanning in de derby weer terug te keren. Maar deze spanning duurde niet lang want amper 2 minuten later schoof Remy Verhoeven een vrije trap van Ralf van Beek binnen en bracht de marge weer op 2: 3-1.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en daalde het niveau van de wedstrijd zienderogen. Maarheeze vond het wel ok en FCC was niet bij machte om het Maarheeze-keeper Jarno Nijsen nog moeilijk te maken. De 3 punten bleven na 90 minuten dan ook in Maarheeze waarmee Maarheeze zich aansluit bij het linker rijtje in de ranglijst.

Voor FC Cranendonck zal het nog een hele kluif worden om zich te handhaven in de 4e klasse.

Voor Maarheeze ligt de competitie nu 3 weken stil en zal het op 14 mei zijn een na laatste wedstrijd van de competitie spelen tegen FC Oda in Boshoven-Weert. Op 21 mei wacht de laatste Derby thuis tegen Rood-wit 67 wat tevens de afsluiting van de competitie is.

Bij de wedstrijd tussen vv Maarheeze en FC Cranendonck was JO9-speler Beau Looijmans de Pupil van de Week.

Bij aanvang voorspelde Beau al de juiste uitslag van 3-1 voor Maarheeze en had hij genoten van de spannende Derby.

Na afloop mocht hij op de foto met zijn favoriete speler Karsten Hulsbosch.