Menu

Archief

VV MAARHEEZE WINT OP KARAKTER VAN RKMSV

vv Maarheeze heeft afgelopen zondag in Meijel een verdienstelijke overwinning behaald op het laag geklasseerde RKMSV.

Op een door de winter geteisterd, zwaar veld waren beide teams in de eerste helft aan elkaar gewaagd.

RKMSV kreeg een eerste kans om de score te openen in de 12e minuut toen een fraaie kopbal door Maarheeze-doelman Jarno Nijsen katachtig uit de onderhoek werd weggetikt.

In de eerste helft was RKMSV weliswaar fysiek wat sterker maar hanteerde te vaak en te slordig de lange bal. Gaandeweg de eerste helft kreeg Maarheeze, door vaker voetballend de oplossing te kiezen, meer grip op de tegenstander en dit resulteerde in de 30e minuut in een kans in de 16-meter van RKMSV voor Jordy van Zon; zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van RKMSV en zo vielen er tot de rust nog geen doelpunten.

Na de rust was dit meteen anders. RKMSV wist door een schot in de onderhoek op voorsprong te komen maar amper 10 minuten later trok Remy Verhoeven voor Maarheeze de stand weer gelijk. Een vrije trap wist hij prachtig in de bovenhoek te krullen: 1-1. Het fysieke voetbal begon RKMSV in het verdere verloop van de 2e helft langzaam op te breken en Maarheeze werd steeds meer de betere, voetballende ploeg. Dit resulteerde in de 79e minuut in de 1-2 voorsprong toen een mooie aanval van Maarheeze, met Jordy van Zon en Remy Verhoeven in de voorbereiding, uiteindelijk door Cas Baudoin met een schitterend schot in de kruising werd afgerond.

In het laatste kwartier verdedigde Maarheeze zonder grote problemen de voorsprong en zo was de overwinning aan het einde met veel inzet en karakter een prima overwinning.

Aan de stand worden weer 3 punten toegevoegd en met een mooie 3e plaats in de ranglijst, kan er volop Carnaval gevierd gaan worden.

Op zondag 25 februari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Neerkandia.